0850 840 6665

24/7 Bize Ulaşabilirsiniz

Çalışma Saatleri

Hafta İçi Saat 10.00- 23.00 Hafta Sonu 10.00-22.00

Uyurken Ağız Kuruması Nasıl Önlenir

Ağız kuruluğu çekiyorsanız, yalnız değilsiniz. Tahminler büyük farklılıklar gösterse de, milyonlarca insanın bir noktada ağız kuruluğu yaşadığını söylemek güvenlidir. Onlardan biriyseniz, gece vaktinin genellikle en kötüsü olduğunu bilirsiniz, kavrulmuş ve rahatlamadan uyanmak rahatsız edici ve sinir bozucu olabilir. Kronik ağız kuruluğu sadece rahatsız edici ve sıklıkla ağrılı olmakla kalmaz, tedavi edilmezse diş çürümesine ve diş eti hastalığına yol açabilir. Uyurken ağız kuruluğunu nasıl önleyeceğinizi öğrenmek ve biraz rahatlamak güzel olmaz mıydı?

 

Ağız Kuruluğunun Nedenleri ve Belirtileri

Öncelikle, ağız kuruluğunun nedenlerini ve semptomlarını anlamanız gerekir. Tükürük, sindirim sisteminin gıdaları parçalamaya ve bakterilerin ağzını durulamaya yardımcı olan doğal bir parçasıdır. Ağız kuruluğu (Xerostomia), tükürük eksikliği ile karakterizedir. Bu tükürük eksikliği, tat alma, çiğneme, yutma ve hatta konuşma güçlüğüne neden olabilir. Tükürük olmadan veya uygun miktarda olmadan bakteriler dişlere yapışabilir ve diş çürümesine neden olabilir, bu da ağızda enfeksiyonlara ve hatta diş kaybına yol açabilir.

 

Ancak ağız kuruluğu başlı başına bir hastalık değildir; ağız kuruluğu diğer durumların bir belirtisidir. İlaç kullanımı, sigara, radyasyon tedavisi, yaşlanma ve hatta diyabet veya Parkinson gibi hastalıklardan kaynaklanabilir. Ağız kuruluğunun en yaygın belirtileri arasında susuzluk hissi, ağız kuruluğu, yapışkanlık, dudak çatlaması, ağızda ve dilde yanma/karıncalanma ve ağız kokusu sayılabilir.

 

uyurken ağız kuruluğu nasıl önlenir

 

Uyurken Ağız Kuruması Nasıl Önlenir?

Ama geceleri neden bu kadar kötü? Çoğu zaman bunun için ağız solunumunu suçlayabilirsiniz. Ağız kuruluğunun en iyi tedavisi, altta yatan sağlık sorunlarını ele almak olsa da, bu zaman alabilir ve çoğu insanın daha acil çözümlere ihtiyacı vardır. Şu çözümleri göz önünde bulundurun:

 

Gün boyunca su için – sulu kalın

Tükürüğün artmasına yardımcı olmak için şekersiz sakız çiğneyin veya şekersiz şeker veya nane şekeri emdirin

Florürlü diş macunu ile fırçalayın

Ağız kuruluğu için tasarlanmış gargaralar, gargaralar ve/veya diş macunu kullanın

Reçetesiz satılan veya doktorunuz veya diş hekiminiz tarafından reçete edilen yapay bir tükürük ürünü kullanın.

Daha da kötüleştirebilecek asitli veya baharatlı yiyeceklerden kaçının

Özellikle geceleri alkol ve kafein alımınızı sınırlayın

Sigarayı bırakmak

Herhangi bir ağız solunumu veya horlama hakkında doktorunuzla konuşun

Bir yan etki olarak ağız kuruluğunu azaltmak için ilaçları değiştirmeyi tartışın

Bakteri oluşumu, boşluklar ve diş eti hastalığı riskini azaltmak için iyi ağız hijyeni alışkanlıklarınızı koruyun.

Havaya ilave nem eklemek için bir nemlendirici kullanın

Geceleri, susuz kalma ihtimaline karşı yatağınızın yanında su ve/veya buz parçaları bulundurun.

uyurken ağız kuruluğu nasıl önlenir

 

Ağız kuruluğundan mı şikayetçisiniz? Ağız sağlığı planınızın bir parçası olarak bugün bir ALYADENT diş hekimiyle iletişime geçin ve aldığınız ilaçlar da dahil olmak üzere sağlık geçmişinizi onunla paylaşın. Uyurken ağız kuruluğunu nasıl önleyeceğinizi ve özel durumunuza en uygun çözümleri sorun.

Call Now ButtonRandevu Al