0850 840 6665

24/7 Bize Ulaşabilirsiniz

Çalışma Saatleri

Hafta İçi Saat 10.00- 23.00 Hafta Sonu 10.00-22.00

Diş Çekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş çekiminin yapılması için tedavi edilemeyecek kadar ileri düzeyde rahatsızlıkların mevcut olması gerekmektedir. Örneğin dolgunun fayda etmeyeceği kadar enfeksiyona ve çürüğe sahip bir dişe yapılacak işlem genelde kanal tedavisi iken, kanal tedavinin de mümkün olmadığı durumlarda dişin çekimi uygun görülür. Çekimin öncesinde ise lokal anestezi yapılarak dişin çekileceği bölge uyuşturulur ve hastanın herhangi bir acı veya ağrı hissetmesi engellenir.

Diş çekiminden sonra hekiminiz tarafından yaralı bölgenin üzerine konulan gazlı bez hemen çekilmemelidir. Yaradaki kanamanın yavaşlaması/durması için 20-30 dakika boyunca o bölgeye baskı yapılması gerekmektedir. Eğer tamponu sık sık değiştirirseniz yaranın üzerinde kan pıhtısının oluşmasını engellemiş olursunuz. Bu süre geçtikten sonra kanama devam ediyor ise temiz bir gazlı bez ile tekrar tampon yapılmalıdır. Kanama 6-24 saat içerisinde kesilmez ise hekiminiz ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Oluşan kan pıhtısı çekilen dişin boşluğunu doğal bir tampon gibi kapatır ve ilerde kemik yapının orayı komple tedavi edip doldurabilmesi için hazırlık sürecini başlatır. Ayrıca çekilen noktaya dilinizle dahi dokunmamanız gerekmektedir. Yaranın açılmasına sebep olabilirsiniz.

Çekimden sonra yapılan hatalardan biri de ağzı çalkalamaktır. Biriken tükürük yutulmalı ve hekimin tavsiyesine göre en az 2 saat bir şey yiyip içilmemelidir. Hekiminize de danıştıktan sonra, işlemden en az 1 gün sonra ılık tuzlu su ile gargara yapabilirsiniz. Ilık olmasının sebebi ise tuza özel bir seçim değil, yaranızın zarar görmemesi için aşırı sıcak veya aşırı soğuk şeyler yiyip içmemeli, en az 24 saat boyunca da alkol ve sigara tüketmemelisiniz. Yaranın komple iyileşme süresi ise kişiden kişiye değişmekte olup ortalama 15-20 gün sürmektedir. Bu süre içerisinde diş fırçalama ve diş ipi kullanma sırasında hassas olmaya dikkat etmelisiniz.

Şişlik ve ağrı durumunda ise; hekiminizin verdiği ağrı kesicileri kullanmak önceliğiniz olmalıdır, şişlik oluşan bölgeye de soğuk pres yaparak şişen bölgeyi rahatlatabilirsiniz. Geçmeyen ağrı, şişlik ve kanama durumlarında ise hekiminize başvurmanız geremektedir.

Sağlıklı günler dileriz.

Call Now ButtonRandevu Al